Tuesday 7 December 2010

WORK 1.2.



Tot i que estem al mes de desembre i és un més normalmente de molta feina al sector logístic, de moment a l'empresa anem fent. Les empreses alemanyes i xineses són les que més treballen i de les americanes (USA), tothom és queixa.  Curiositats de cada empresa: el americans solen remarcar que tot allò que entra en territori dels Estats Units està subjecte a les regulacions de l'administració d'exportació. I que el béns contraris a la llei estan prohibits.  I els alemanys solen posar: els béns romandren en propietat del venedor fins que el preu de la compra hagi estat pagat en la seva totalitat. I alguna cosa passa amb la fusta sòlida que ningú em sap respondre perquè els xinesos posen per escrit que: certifiquen que els productes que conté la factura està fabricat a la Xina i que el vaixell no conté material de fusta sòlida en el paquets.


Cada dia és parla del mateix (retallades de la despesa), ja sigui a la feina, a la premsa, a la radio o bé a la TV. A més avui s'han presentat el pressupostos per l'any vinent, i pel que sembla a ningú li agrada. Els sindicats amenacen amb una vaga general, el govern (que marxarà al gener) no veu una altra sortida, l'oposició està a disgust malgrat la renúncia de l'administració al gener, i la premsa treu titulars sonats. Un exemple d'un titular d'un article deia: "We'll all be eating more potatoes". I en Shane  Ross (un analista) es pregunta : "Who is in the driving seat?". I el Sunday Business afirmava aquest diumenge passat: Una petita nació, que representa tot just l'1% de l'economia europea, està causant el 90% de forta confusió i turbulència a Europa les darreres setmanes.


I com ha quedat tot plegat? Doncs les pensions estatals no canvien, però hi ha retallades per tot arreu: Baixen els ajuts per tenir fills (en especial pel tercer fill), pujen les matrícules universitàries, pujen els impostos sobre la benzina i el gas-oil,... I el departament de finances diu que cal : " Look on the bright side" (mirar el costat positiu), i que malgrat les pressions de França i Alemanya de que baixin l'impost de societats (actualment al 12.5%) han pogut resistir, i que a més no pensen a curt termini pujar l'IVA. El govern diu que Europa i l' IMF, hauran d'explicar que no entrarem en bancarota i afirma que la desesperació és una carta que podriem jugar, però que no caldrà. "Walking is an option".

No comments:

Post a Comment