Thursday 16 December 2010

WORK 1.6.

Temes logístics

On esperem que aparegui el país d'origen? Al producte, a les factures dels clients, al packing list, als contenidors sense intermediaris "immediate containers" o "directship" i als contenidors dels enviaments. Si l'enviament conté productes de diversos origens al mateix embalum, aquest haurà d'indicar els diversos països.

Com es controla que tot sigui correcte? Amb el check visual als productes, dins i fora dels embalums,fer un check que concordi amb la factura i el packing list i fer un check al sistema informàtic. Si la informació no és correcte ("consistent"), s'ha de paralitzar ("hold on") l'enviament fins que els errors hagin estat rectificats (" untill all differences had been rectified") i analitzar les causes ("root cause analysis") del transportista, per tal que en el futur no es torni a produir.

CAT'S (Central Asset Tracking Systems): Procediment d'arxiu segons el nivell dels paperworks. Nivell 1: cada dia en arxivadors i un cop a l'any en caixes (Oficina interdepartamental) i cada 7 anys es pot destruir. I el nivell 2 és exactament el mateix a excepció que es poden destruir cada 2 anys. Cal sempre arxivar en ordre de data de tancament d'expedient ("closed off") o pel seu defecte entrada de comanda. Avui he entrat tot el dia al sistema informàtic per validar les factures ("costumers invoices"). I he observat que almenys dues emprese del Regne Unit, al packing list en comptes de posar VAT #, posen VAT Registration No, i al VAT posen a més a més Tax ID No). Ho trobo molt bé, per què s'eviten confusions. També als albarans ("Delivery notes") i adjunten un certificat de conformitat, que ha de signar el recader i el client.

Macroeconomia

Un diari financer denuncia al Bank of Ireland per permetre que aquests dies molta gent pugui retirar diners a crèdit pels caixers i que probablement no puguin retornar. I que per tant sigui sensible per no agreujar les economies domèstiques a començaments d'any. El Banc ha contestat a través d'un anunci oficial que més o menys deia així: - Tots aquells clients que inadvertidament hagin retirat diners a crèdit els darrers dies, si els retornen s'els hi abonarà les comissions de seguida-. Mentrestant els botiguers i centres comercials han estat advertits que no permetin que es compri abusivament amb targetes comercials, per tal de no agreujar a segons quin tipus de família que no estarien en condicions de tornar aquests crèdits, especialment per l'interès aplicat.

Política

D'acord amb els documents publicats peer Wikileaks, els serveis de seguretat britànics (MI 5) van facilitar ajuda a l'assassí de l'advocat catòlic Pat Finucane, que va morir a trets. Va passar a Belfast l'any 1989, i va ser disparat davant de la seva dona i els seus tres fills. El polític Bertie Ahern va explicar als diplomàtics dels EUA que - tothom sabia que el Regne Unit estava involucrat amb l'assassí.

Alguns lectors de diaris escriuen cartes en relació als funcionaris ("civil servants"), i la queixa està generalitzada. En primer lloc destaquen que fins a data d'avui només han protagonitzat dues vagues en décades, i consideren que treballen tant o  més que al sector privat. També anomenen al ministre de finances: l'anti Robin Hood. Per què amb les retallades les rendes més baixes surten més perjudicades. I això que el 20%  sobre el sou  fins a un topall de 34.000 euros/any no es toca. Cal dir que els sous dels membres del govern seran retallats però no els dels diputats (Teachta Dála), i s'aprofita per criticar al ministre de finances per què en breu serà membre del parlament i marxarà del govern. El que sobte és el suport d'aquest  polític que arriba al 28% de la població, i serà  el proper líder del partit, un cop l'actual president (Mr Cowen) marxi de la vida política.

No comments:

Post a Comment