Sunday 12 December 2010

WORK 1.4.





Temes logístics

Qui controla els països d'origen? Doncs diversos departaments del govern dels Estats Units, la comissió europea i costums locals i taxes internes ("excises"). Pel que fa a l'empresa fem servir els sistemes informàtics de l'IBM Europe adaptats (SAP), per tal de ser acurats a la feina, i com a requeriment de la mateixa IBM. Quins són el requeriments del remitent? Doncs pel que fa a IBM vol que tots els béns importats hagin de ser marcats amb el seu país d'origen correcte al producte, a l'embalatge, a les caixes i a tota la documentació amb el nom del país en anglès. Per exemple: Per circuits electrònics integrats i microcircuits: Producte de ....; xips de...; produïts i a muntats per...; i distribuits per...

Quin és l'origen? La definició de l'origen d'un producte és la part on té l'últim procés justificat económicament més rellevant. Per exemple: Un móbil on :

    Bateria fabricada a Irlanda:                       12
    Antena fabricada a Alemanya:                     3
    Teclat i pantalla LCD, fabricats a Taiwan:  26
    Total valor:                                             41

Les parts muntades, el programa, check i l'embalum a Irlanda i venut als distribuïdors per 85. La última transformació substancial ha estat feta a Irlanda. Llavors el país d'origen del móbil és Irlanda. Si només s'hagués muntat a Irlanda, llavors el país d'origen és: (Taiwan /Alemanya/Irlanda), per ordre. Que succeeix si l'origen és incorrecte? Bé, el correcte origen ajuda a reduir el nombre de:

    Retards dels enviamnets "shipments."
    Inspeccions dels clients.
    Contenidors que han de ser oberts.
    Anotacions de violacions o transgressions.
    Multes i penalitazacions.
    Pérdua dels privilegis d'importació i exporatció.



Macroeconomia

El diari The Star publicaba al seu editorial que El banc d'Irlanda i d'altres bancs estan utiltzant males pràctiques al permetre que alguns clients retirin diners a crèdit pels caixers automàtics aquests dies. Perquè la majoria no estan  en posició de reposar aquets diners amb el seu interès, i que per tant el banc havia de ser sensible i no ho hauria de permetre. El banc d'Irlanda va respondre que tots aquells clients que inadvertidament, hagin retirat fons i que no poden retornar-lo amb el seu interès, que si retornen les quantitas, se'ls hi donarà la comissió cobrada i no tindran que pagar cap interès. Però no especifica el període de temps. Però no només d'economia parla aquest diari o d'altres d'informació general, també destaquen altres temes menys trascendents , com per exemple que el conegut cantant Peter Andre ja està quasi recuperat de la seva malaltia, i que aviat tornarà a actuar. I per demostrar-ho, es va deixar veure per Dublin juntament amb la super Rosanna Davison.

No comments:

Post a Comment